In november 2007 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Ik was toen 32 jaar en moeder van 2 kleine kinderen. Een kleine maar agressieve tumor in mijn linkerborst. Er volgden 2 operaties (borstparende operatie, wegnemen van de lymfeklieren in de oksel) en ik bleek helaas in mijn lymfeklieren ook uitzaaiingen te hebben.
In de nabehandeling heb ik 5 chemokuren gehad gevolgd door 33x bestraling. Omdat ik een hormoongevoelige tumor had moest ik sinds 2008 ook hormonaal behandeld worden. Tot 2016 heb ik Tamoxifen en Femara geslikt. Vanwege deze medicatie ben ik  volledig in de overgang gekomen.
Begin 2010 heb ik preventief mijn eierstokken laten verwijderen.
Ik ben geen draagster van het BRCA gen. Inmiddels ben ik ruim 8 jaar ziektevrij.
In februari 2013 ben ik geopereerd aan mijn oedeemarm, een redelijk unieke operatie welke alleen wordt uitgevoerd in ziekenhuis Nij Smellinghe. Hiervoor was ik in 2012 ook al 4 weken opgenomen in Nij Smellinghe om eerst te proberen via conservatieve behandeling de situatie te verbeteren (zwachtelen, oefeningen, dragen van een kous)

Het gaat goed met me. Op mijn blog schrijf ik graag mijn ervaringen, passies, dipjes, belevenissen op in de hoop dat dit blog mensen kan steunen.
Dat het informatie kan geven aan lotgenoten en mensen die om lotgenoten heen staan. Dat het herkenning brengt. Dat het onzekerheid wegneemt. Dat het een ervaring vertelt die mensen bijblijft.

Marieke

~ Tegenslag is de springplank voor succes ~