Na ruim 6 weken wachten werden ze dan eindelijk bezorgd. Mijn Alice Reins ! Vanmiddag meteen uitgeprobeerd natuurlijk. Wat een vernuftig ontwerp en heerlijk soepel leer. Gewoon direct zacht in de hand.
Beter dan de jachtteugels die ik wel geprobeerd heb; daar is niet mee te rijden. Het leer is te stug, de lussen zijn te klein en niet op de juiste manier gemaakt.

Het onderscheid zit ‘m in het extra stukje teugel met gesp waardoor je de teugel op jouw en je paard’s maat kan stellen.┬á
Het rijden vond ik niet direct heel gemakkelijk omdat ik erg moet wennen aan het gevoel van de lus. Voor mijn hand wel echt heerlijk want ik hoef weinig kracht te zetten en mijn teugel op maat houden is nu ineens veel makkelijker. Het vergt nog wel wat oefening om goed te kunnen rijden met de aangepaste teugel maar dat komt vast goed.

Volgende stop: classificatiekeuring bij de KNHS. Hierbij wordt ik gekeurd om dispensatie te krijgen voor het rijden met de lussenteugel in reguliere wedstrijden.