In januari vertelde ik jullie dat ik een speciale lussenteugel heb besteld in Engeland. Ik verwacht dat deze binnenkort zal arriveren. In mijn zoektocht naar goede hulpmiddelen was mijn ervaring dat het lastig om richting te vinden. Op internet vond ik maar weinig informatie en ik kon me niet voorstellen dat er niet meer mensen met een beperking zijn die hier tegenaan liepen.

Via een internetforum maakte ik kennis met een andere amazone en we hadden al heel snel een heel leuk contact samen. Afgelopen week besloten we samen een Facebook groep op te richten voor Ruiters met een lichamelijke beperking. Binnen 2 dagen heeft de groep al meer dan 50 leden en iedere dag krijgen we talloze nieuwe verzoeken van ruiters die deel willen nemen en hun ervaringen willen delen. Hoe gaaf is dat ! Ook ruiters die op hoog niveau in de Paradressuursport rijden hebben zich al aangesloten bij onze groep. Hier worden we natuurlijk super enthousiast van. D e bondscoach van het Paradressuur team heeft al laten weten dat ze het een supergoed initiatief vindt en is ook lid geworden. Ik kan dus niet meer dan trots zijn dat dit in zo’n korte tijd al zo’n aansluiting vindt.

Ons doel is om zoveel mogelijk informatie te delen met elkaar om elkaar te helpen met het vinden van de juiste hulpmiddelen, organisaties en instructeurs. Het is bijna onbegrijpelijk dat hier via de sportbond niet meer informatie over wordt gegeven, en ik zie het nu een beetje als mijn missie om hier werk van te gaan maken. Er komen zoveel mooie en inspirerende verhalen langs op onze groep, en bovenal zie ik heel veel sterke mensen die zich niet laten beperken door hun beperking. Het geeft me veel inspiratie om hiermee door te gaan, ik ben benieuwd wat deze groep gaat brengen !