1 op de 6,6 vrouwen krijgt borstkanker. Daarmee is de ziekte doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen in de leeftijd tussen 35 en en 55 jaar. Zelf kreeg ik op 32-jarige leeftijd borstkanker, werd geopereerd, bestraald, kreeg chemokuren en  hormoonmedicatie.

Als “bijverschijnsel” ontwikkelde ik ernstig en chronisch lymfe-oedeem in mijn linkerarm en hand, waarvoor ik ook geopereerd werd, maar een aandoening die me levenslang zal achtervolgen en beperken in mijn functionaliteit. Na de diagnose en een ernstig auto-ongeluk 2 jaar later besloot ik te gaan doen wat ik altijd graag wilde: paardrijden.

Op 4 en 5 oktober a.s. wordt er door paardensporters in heel Nederland gereden voor Pink Ribbon. Deze stichting financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Ik wil me hiervoor inzetten en met mijn merrie Aischa rij ik samen met rijmaatje Jeany Heiden mee in de Pink Ribbon Sponsorrit op zondag 5 oktober in Hooge Mierde. En daarvoor heb ik jullie hulp nodig ! Ik zoek sponsors voor mijn rit. Via social media en crowdfunding wil ik proberen een mooi bedrag bij elkaar te rijden.

aischa

Foto door Genol de Jong

Mijn doel is om iedereen, maar vooral lotgenoten, te laten zien dat je na een levensbedreigende ziekte en chronische gevolgen altijd je leven weer kunt oppakken. Het hoeft niet het einde van de wereld en wat je graag doet te betekenen. Er zijn altijd kansen, je moet ze zien en grijpen. Natuurlijk is deze rit ook een mooie promotie voor de Enjoy the Ride ritten door heel Nederland, een initiatief dat ik zelf een warm hart toedraag. Ruiters moeten (kunnen) genieten op deze georganiseerde buitenritten in de prachtige natuurgebieden die wij in Nederland hebben.

Je kunt mij voor een vast bedrag of voor een bedrag per km sponsoren (de rit is 15 km). Iedere bijdrage, zo groot of klein, is welkom ! Al het geld komt ten goede aan de Stichting Pink Ribbon.

Wil je direct een bedrag sponsoren, ga dan naar mijn speciale actiepagina  en geef hier online een donatie via Ideal of eenmalige machtiging. Wil je het liever via mij doneren, stuur mij dan een mail met je naam en het te sponsoren bedrag.

(update 02-09-2014)