~ Tegenslag is de springplank voor succes ~

Maand: december 2013

Trots !

Soms heb je wel eens zo’n gevoel van gelukkig. Trots dat je leven zo loopt zoals het loopt. Ineens had ik vandaag zo’n gevoel. En dan mag eigenlijk ook wel een keer gezegd worden. Ik was niet trots op mijn kinderen, had niet het diepste gevoel van moedertots. Ik was trots op mezelf. Zomaar. Uit het niets bekroop het gevoel me.

Na alle shit van afgelopen jaren, het ziek zijn, het auto ongeluk, alle lichamelijke pijntjes die ik daarna overgehouden heb.. de gewrichtspijn van de medicatie, mijn arm die natuurlijk nooit meer helemaal goed wordt, mijn hand die maar dik blijft en eigenlijk nooit meewerkt, die enkel die stijf aanvoelt door die 2 grote schroeven die de boel nog enigszins bij elkaar moeten houden, het lijf wat niet bij me past omdat het niet voelt als 37 maar als 55 jaar… alles viel op dat moment weg.

Dat moment dat ik met mijn paard de proef doorreed en ik ineens voelde dat we samen aan werk waren. Dat ze d’r best voor me deed. Dat alles in dat ene momentje even klopte. Ook al was het maar voor heel even. Wij als team. We zijn niet spectaculair en flitsend. We hebben geen dure spullen om het mooi te maken en te shinen. Maar het is mijn eigen paard wat ik onder me voelde en wat ik vanaf kindsaf wilde hebben. Dat ik nu heb. Dat ze van mij is en alleen van mij. Hoe moeilijk en lastig het ook soms is en hoezeer mijn geduld en ik op de proef worden gesteld. Alle uren training die ik er in stop. Alle energie die het kost. Ineens viel het samen. En ik voelde me trots.

De hele middag loop ik vervolgens op positieve energie. Omdat ik weet dat ik het zelf was die mijn droom heeft waargemaakt.  En dat zouden veel meer mensen moeten doen !

Rustig.. en boek

Inmiddels zijn we een paar weken verder en ik bleek een huid of wondroosinfectie te hebben op mijn borst. Ik kreeg antibiotica voorgeschreven en dat is goed aangeslagen. Alles is weer rustig en normaal. Gelukkig. Er gebeuren teveel rare dingen.

En dan even iets heel anders: Dit hele mooie boek is een stevige aanrader. Ik zeg.. doen!

http://borstkanker.jeroenhansen.nl/

 

 

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén