~ Tegenslag is de springplank voor succes ~

Maand: oktober 2011

Nij Smellinghe

Sinds ongeveer april 2011 heb ik in toenemende mate last van lymfeoedeem in mijn arm. Lymfeoedeem is een bijverschijnsel van operaties voor borstkanker waarbij de lymfeklieren uit de oksel worden weggehaald. Door het weghalen van deze klieren functioneert de lymfeafvloed niet meer en bestaat er een kans op het onstaan van lymfeoedeem, wat zich uit in het dikker worden van m.n. arm en hand.

Alle therapieen heb ik er al op losgelaten. Zwachtelen, lymfapress, elastieken kous, speciale brace a E 400,- (JuxtaFit), rustig aan, niet belasten, manuele lymfedrainage etc. etc. Maar het helpt niet. Mijn hand blijft dik, mijn arm blijft dik.

In Drachten bestaat een gespecialiseerde kliniek. Nij Smellinghe. Daar kun je naartoe worden verwezen voor behandeling van matig tot ernstig lymfeoedeem. Ik val in de categorie matig. En mijn dokter vond het zeker wel een indicatie voor Drachten. Dus nu heb ik de stap genomen. En vandaag belden ze al. Over 2 weken mag ik op consult in Drachten. Ik maak er maar een dagje Friesland van….

Oude berichten komen terug

Ik heb dus een nieuw blog aangemaakt. De komende dagen/weken zal ik deze vullen met mijn oude berichten vanaf 2007. Ik heb zoveel mogelijk terug proberen te vinden, maar helaas zal mijn blog niet zo compleet meer zijn als mijn oude blog. Desalniettemin geeft het een goede indruk wat ik de laatste jaren achter de rug heb en vanaf deze plek kan ik jullie weer bijbloggen met mijn hersenspinsels en andere avonturen..

Eindelijk weer online!

Hallo lieve lezers,

Een poos lang volgden jullie mijn blog bij provider web-log.nl. Maandenlang zijn zij echter al bezig met een ‘migratie’ waarbij ik mij afvraag of mijn blog ooit nog online komt. Ik heb dus besloten om opnieuw te beginnen, via WordPress ditmaal. Ik heb nog een aantal teksten kunnen terughalen uit het archief, maar helaas is niet alles intact gebleven. Ik begin nu weer met vullen en hoop jullie te kunnen begroeten op mijn nieuwe blog: Lifesstillgreat !

 

Marieke

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén