~ Tegenslag is de springplank voor succes ~

Maand: november 2009

Onder het mes

Aan de trouwe lezers op mijn blog vertelde ik al eerder dat ik heb besloten dat ik preventief mijn eierstokken wil laten verwijderen. Het besluit had ik al eerder genomen, maar vanwege het ongeluk en de nasleep daarvan (operaties, herstel ed) was de operatie eierstok wat verder op het programma opgeschoven.
Maar vandaag had ik dan contact met de afdeling Opname van het ziekenhuis. In januari ga ik onder het mes; op de 26e gaan de tijdbommetjes eruit. Niet zozeer dat daar een kwaadaardigheid zou ontstaan, maar meer omdat ik een hormoongevoelige tumor heb gehad (ER en PR positief) die “getriggered” wordt door je eigen hormoonproductie. En omdat ik nog jong ben is de kans dat mijn hormoonproductie weer op gang komt wanneer ik met de medicatie stop na 5 jaar vrij groot. De kans dat ik dan weer borstkanker zou ontwikkelen als gevolg van de hormoonproductie vanuit de eierstokken is een zeer aannemelijke.
En om dus iedere aanleiding te verkleinen, werd mij ten zeerste aangeraden deze operatie te laten uitvoeren. Door het verwijderen van de eierstokken kan ik ook langer en beter medicamenteus worden behandeld om terugkeer van borstkanker te voorkomen. Omdat ons gezin compleet is en mijn eierstokken niet meer rammelen, was de stap naar deze operatie niet heel moeilijk. Maar toch is het raar. Iets zo eigens, zo van mij wat z├│ bedreigend is…. Nee, dan moeten ze eruit. Maar dat doen we volgend jaar…..

Goed !

Vanochtend had ik mijn dokter uit het Rijnstate al aan de lijn. Eigenlijk officieel pas donderdag de belafspraak met hem voor de uitslag van de MRI, maar hee, een beetje voordeel als ex-secretaresse mag je hebben. En alles was goed. De uitslag van de MRI was zonder bijzonderheden. Geen rariteiten, geen vergrote klieren, niets. Toch weer een zucht van verlichting, want het blijft spannend, ondanks dat ik geen enkele aanleiding heb om te denken dat er iets gaande was… Maar een MRI kan meer bekijken inwendig dan ik kan voelen, dus ik ben blij dat de conclusie is dat er niets bijzonders aan de hand is ! Mijn week kon niet mooier beginnen !

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén