~ Tegenslag is de springplank voor succes ~

Maand: september 2009

Eigen bed…

Gisteren had ik een off day. Moe, koud, mentaal moe, gewoon alles. Aan het einde van de dag toen de kids op bed lagen knapte het elastiek effe. Een flinke huilbui omdat het zó balen is. Het voelt alsof over de dagen het emmertje langzaam volloopt en dan af en toe geleegd moet worden. En dat was gisterenavond. Ik vind het zo niet fijn dat ik een bed in de kamer lig, geen ruimte voor mezelf. Ik wilde zó graag in mijn eigen bed naast mijn eigen vent. Dus eigenwijs als ik ben heb ik me gisteren op mijn kont naar boven gehesen met hulp van mijn goede been en de trapleuning. Dat ging best alleen moest ik eenmaal boven aangekomen een manier bedenken om op de been te komen. Dat ging vervolgens wel weer door eerst op mijn knieen te gaan zitten en vervolgens via de eerste traptreden van de zoldertrap mezelf op te werken. Zo, en toen mijn bed in. Wat een genot. Ik wist niet dat je je eigen bed zo kunt missen. Ben dus heerlijk op mijn eigen plekje genesteld en met een slaaptabletje heb ik de hele nacht heerlijk geknord. Dat was fijn, dus die houden we erin.
Vervolgens wel een stunt vanochtend, want toen ik naar de wc wilde gaan had ik mijn kop er blijkbaar even niet bij en ik struikelde over het drempeltje van de badkamer. ….. Daar lag ik dan met krukken en al op de badkamervloer. Gelukkig mezelf niet verder bezeerd, ik dacht alleen maar: VOET ONTWIJKEN ! Ik ben ook zo’n muts. Gewoon ook weer te veel gedaan. Wilde zelf kleren voor Inge uitzoeken en ik had dus ook al even op haar kamer gestaan en in de kast gerommeld. En dat was dus te veel en te vermoeiend, waardoor ik slordig werd en mijn voet niet goed heb opgetild. Dat heb ik er dan weer van geleerd. Niet denken dat ik supervrouw ben, want dat ben ik niet. En dus maar 1 ding tegelijk. Maar ik kan niet wachten tot ik die kast op kan ruimen, want o o, wat een rommeltje. Dat moet ik loslaten, want opruimen op 1 been gaat niet lukken…. 😉
Verder ben ik sinds gisteren begonnen met de behandeling van het (lelijke) litteken op mijn sleutelbeen. Van de dokter heb ik Scarban voorgeschreven gekregen. Dit zijn een soort siliconenpleisters die je langdurig op het litteken moet aanbrengen waardoor het een stuk mooier eruit gaat zien (voor zover dat kan met een litteken). Het is een geweldig product, en de verzekering zal blij met mij zijn (E 60 voor 2 pleisters….dusss). Ze zijn overigens wel her te gebruiken.

Gisteren een dagje ziekenhuizen gehad. Eerst op naar Arnhem voor de halfjaarlijkse controle. Alle foto’s waren goed, en ik moet nu ieder halfjaar terugkomen. Jaarlijks worden dan foto’s en een MRI gemaakt. Normaliter krijg je geen MRI maar omdat ik nog zo jong ben vond de dokter het beter om het wel te doen, voor de zekerheid. Ik vind dat ook wel een goed plan, alleen is een MRI ondergaan niet zo’n feestje. Het is gelukkig maar 1x per jaar…
Vervolgens ’s middags naar Tiel voor mijn enkel. Tot nu toe zijn de dokters tevreden. De hechtingen zijn eruit gepeuterd en dat voelt alweer fijner, want het zat behoorlijk te jeuken. Alleen is er een moeilijke opgave; ik mag niet peuteren…. aaaaaah, en ik ben echt een peuteraar ! Maar dat is natuurlijk ten strengste verboden i.v.m. infecties. Dus handjes af….. Over 4 weken moet ik terug komen voor controlefoto’s en dan wordt bekeken of de breuk zover geheeld is dat ik mag beginnen met belasten. Van de fysio, die ik ook gisterenmiddag maar heb bezocht, heb ik wat oefeningetjes mee gekregen om mijn knie in vorm te houden, want daar krijg ik ook een aardige tik van het niks doen. Mijn kuit lijkt wel een kipfiletje en mijn been is al een stuk dunner dan het andere been. Niet alleen mijn enkel heeft te lijden, maar mijn hele been, want je spierkracht gaat echt heel snel achteruit als je niet loopt en niet belast.
Dus, aan de oefeningen dan maar ! Volgende week ga ik in ieder geval wel een paar uurtjes naar kantoor. Even de gedachten verzetten en me nuttig maken, want dat bankhangen is niet mijn ding… En wat nog vervelender is, ik heb het steeds zo koud van het stilzitten… Iedereen loopt in een T-shirt en ik zit in een fleecevest binnen….

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén