~ Tegenslag is de springplank voor succes ~

Maand: mei 2008

Saai ritme

zo, dat was weer even geleden dat ik jullie heb geschreven lieve lezers. Maar ja, ik word ook totaal geconsumeerd door radiotherapie, werk, kinderen en sociaal leven. Eigenlijk heb ik het veel te druk voor borstkanker. Kan die dingen er eigenlijk niet ‘bij’ hebben. En nee, ik loop mezelf niet voorbij hoor. Ben alleen niet zo’n tiep wat wezenloos op de bank voor zich uit zit te staren. Goh, de wereld draait door, ook als je borstkanker hebt.
Met de radiotherapie ben ik over de helft. Na vandaag nog 13x te gaan. En nu begint mijn huid rond de borst wel wat tegen te stribbelen. Na 4 weken goed gehouden, is het nu rood en gevoelig aan het worden. Lastig, maar niet onoverkomelijk. Maar even in de gaten houden en anders vraag ik dokter R. donderdag wel om een smeerseltje of zo. En ook blijft mijn hand nu wel akelig dik. Toch vochtproduktie a.g.v. de bestraling denk ik. Ga toch maar even met de fysiotherapeut een babbeltje maken voor lymfeoedeem-therapie….Maar ook daar niet echt zin in , want naar wat ik uit de literatuur begrijp moet je dat – zeker in het begin – heel intensief doen om er baat bij te hebben. Lees: iedere dag…. Getver, en ik leef nu al wekenlang met een kalender in mijn hoofd.
Daarbij nog alle planning van dingetjes op school van de kids, dingetjes en vakanties op het werk, een keer naar de kapper, de schoonheidsspecialist, een verjaardag of een bruiloft en vol staat het ding ! Dus heb ik nu ook maar mijn hele kalender in mijn telefoon gezet want ik kan helaas niet meer zonder datums op het moment en mijn gsm-tje heb ik altijd bij me…
Zal blij zijn als we op vakantie kunnen !

overal

Wanneer je met een ziekte als kanker wordt geconfronteerd lijkt het ineens akelig veel om je heen te gebeuren. Of het zo is , of dat je er meer op let, ik weet het niet. Vandaag kwam Gijs terug met een briefje van school. Eén van zijn 2 juffen heeft borstkanker en wordt volgende week geopereerd… bah. Juf had verteld dat de andere juf net als de mama van Gijs, gemene cellen had….Dus. Bah. Ik hoop dat het haar goed vergaat…

Lekker genieten

Ondanks de tripjes iedere dag op en neer naar Nijmegen (waar overigens alles goed te verdragen is) genieten we lekker van het mooie weer. De kids zijn de hele dag buiten en vermaken zich prima in de zon en het zwembad (zie bijgaande foto). Een heerlijk weekend in het vooruitzicht dus !
Met de behandelingen gaat alles goed, nog geen rare klachen of moeheid. Wel is het litteken volgens mij wat aan het verharden maar dat weet ik niet zeker. Ik heb nu de eerste serie zgn’. “boost’- bestralingen achter de rug; daarmee wordt alleen het gebied op de borst bestraald. Vanaf vandaag moet ik iets langer onder het apparaat liggen, want de rest van de bestralingen nemen het hele gebied, dus ook oksel en lymfe-klieren rond het sleutelbeen mee. Maarrrr…..de eerste 2 weken zitten erop: 33-9 is ..nog 24 te gaan.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén